Karlı Havada Otomobil Kullanırken Bunlara Dikkat Edin!

Bu zamanlarda ülkemizin birçok bölgesinde etkili kar yağışı yaşanıyor. Bu durum elbette sürücülerin gözünü korkutuyor. Bununla birlikte sürücüler karlı havada yola çıkmadan önce birtakım önlemler almaya çalışıyor. Peki karlı havada otomobil kullanırken dikkat edilmesi gereken şeyler neler? İşte bu sorunun cevabını bu yazımızda sizlere vermeye çalışacağız.

İlk olarak dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi de kış lastiğidir. Mevcut yaz lastikleri, özellikle de 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda gerekli performansı gösteremiyor. Bu nedenle kalkışlarda, dönüşlerde ve frenlerde yola tutuşta zorluk yaratıyor. Bununla birlikte uzmanlar, genel kanının aksine lastik basıncını 1 ila 2 PSI seviyesinde artırılmasını tavsiye ediyor.

Buna ek olarak aracınızın soğutma sıvısını da her yıl değiştirmeniz gerekiyor. Eskiyen ve miktarı azalan antifriz benzeri sıvılar, motorun donmasına neden olabiliyor. Bu nedenle antifriz sıvısını yeterli miktarda ve düzenli olarak eklemeyi unutmayın. Aksi taktirde motor hararet yapabilir ve bununla birlikte çok yüksek maliyetlere sebebiyet verebilir. Ayrıca akünüzü de kontrol etmenizde fayda var.

Modern otomobillerde zaten akünün zayıfladığını belli eden bir uyarı mesajı mevcuttur. Akünün zayıflamaması için birtakım önlemler alabilirsiniz. Bunun için aracınızın kontağı kapalıyken farlarınızı açık unutmayın ve telefonunuzu şarj etmeyin. Aynı zamanda yaklaşık 20 dakikadan uzun süreler multimedya sistemini kullanmanız da akünüzün kontak kapalıyken zayıflamasına neden olabilir.

Bunlara ek olarak silecek suyunun ve motordaki bazı filtrelerin kontrolü oldukça önemlidir. Ayrıca yağ seviyesinin kontrolünü de bunlara dahil edebiliriz. Uzun süredir kontrolünü yapmadığınız otomobil ile karlı havada yola çıkmanız tavsiye edilmiyor. Bu pandemi döneminde ve zorlu, karlı havalarda sağlıklı ve güvenli yolculuklar dileriz.

“Karlı Havada Otomobil Kullanırken Bunlara Dikkat Edin!” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir